Botox – rimpelinspuitingen

Wat zijn Botox – rimpelinspuitingen?
Rimpelinspuitingen worden gebruikt voor het vervagen van dynamische rimpels. Dynamische rimpels ontstaan op plaatsen in het gezicht waar de mimiek sterk is, zoals bij de frons, het voorhoofd en rondom de ogen. Het product remt de overdracht van prikkels van de zenuw naar de spier. Doordat de spiertjes niet meer of minder goed kunnen samentrekken blijft de huid glad en worden de dynamische rimpels niet meer zichtbaar.

Toepassingen van Botox – rimpelinspuitingen:
Het tegengaan van dynamische rimpels in het gelaat is de meest bekende toepassing. Het middel is bij uitstek geschikt voor de behandeling van rimpels in het gezicht waar de mimiek sterk is, bijvoorbeeld de fronsrimpel. Daarnaast kunnen halve zones geadviseerd worden om andere plekken te behandelen. Bijvoorbeeld kuiltjes in de kin of lijntjes langs de neus. Naast het gebruik bij gelaatsbehandelingen kunnen rimpelinspuitingen ook worden toegepast bij de behandeling van overmatig transpireren en migraine/hoofdpijnklachten.

Effect rimpelinspuitingen:
Na een behandeling zijn de behandelde spieren ontspannen waardoor de huid mooi glad blijft. Dit zorgt voor een frisse en jongere uitstraling. Bovendien wordt verdere rimpelvorming in het behandelde gebied voorkomen.

De behandeling:
De behandeling zelf duurt ongeveer 2 tot 5 minuten. De injectienaald is zeer fijn en voor de meeste cliënten voelbaar als een speldenprikje. Verdoving is dan ook niet nodig bij deze behandeling.

Na de behandeling:
Na de behandeling treedt het effect na ongeveer 2 dagen op. Het maximale resultaat wordt bereikt na 2 weken en het effect houdt gemiddeld 3 tot 4 maanden aan. De werkingsduur van het product kan per persoon verschillen, maar na enkele maanden zal de spieractiviteit zich altijd weer herstellen.

Kosten van een behandeling:
Voor een prijsoverzicht verwijs ik u naar: https://www.cosmediq.nl/prijzen/#injectables

Afspraak voorwaarden:
Indien u verhinderd bent, gelieve de afspraak 48 uur van te voren annuleren. Anders zijn we genoodzaakt de kosten van de behandeling in rekening te brengen. Bij de een no show wordt €80,-  in rekening gebracht.

Behandelend arts: Dr. Bjorn Smits