PMU wenkbrauwen nazorg

PMU wenkbrauwen nazorg

Hoe lang duurt de genezingstijd van micropigmentatie/permanente make-up wenkbrauwen?

De genezingstijd van micropigmentatie/permanente make-up wenkbrauwen (PMU wenkbrauwen nazorg) bedraagt ongeveer een week. Het is belangrijk om te onthouden dat de algemene gezondheid en lichamelijke conditie hierbij een belangrijke rol spelen. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de pigmentatie absoluut noodzakelijk.

Stappen tijdens de genezingstijd van uw wenkbrauwen

Om een optimaal resultaat te behalen na de micropigmentatie/permanente make-up behandeling van uw wenkbrauwen, volgt u de onderstaande stappen tijdens de genezingstijd:

 1. Raak de pigmentatie zo min mogelijk aan met de handen.
 2. Houd de pigmentatie droog gedurende de eerste 3 dagen en vermijd ook contact met water, milk of lotions.
 3. Smeer de wond desgewenst in met de zalf die u van de behandelaar heeft meegekregen. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
 4. Verder niet aan de korstjes krabben! Na de behandeling ontstaan er kleine korstjes op de huid, laat deze zelf afstoten om littekens en meetrekken van pigment te voorkomen.
 5. Breng geen cosmetica aan op de behandelde huid gedurende de genezingstijd.
 6. Was de wond bij pigmentatie twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep. Dep de wond na het wassen voorzichtig droog met een schone tissue.
 7. Gebruik geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.
 8. Draag geen pleisters of verband over de pigmentatie.
 9. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
 10. Stel de gepigmenteerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de pigmentatie altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
 11. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Conclusie

De genezingstijd van micropigmentatie/permanente make-up wenkbrauwen bedraagt ongeveer een week. Het is belangrijk om tijdens deze periode de juiste stappen te volgen om een optimaal resultaat te behalen. Houd de behandelde wenkbrauwen droog.

medische nazorg specialist

Paul Zebregs