Tanden bleken

Hygiëne en kwaliteit staat bij Cosmediq altijd op nr. 1.

Tijdens de behandeling krijgt u een duidelijke uitleg over de producten die wij gebruiken. Wij werken uitsluitend met disposable (wegwerp) producten. De mondspreider, gel, en alle overige producten worden pas uitgepakt als u er bij bent. U bent dan bij ons voor 100% verzekerd dat u veilig en hygiënisch behandeld wordt! Neem nooit genoegen met minder! Uw glimlach telt.

Tanden bleken: waarom & hoe?

Het waarom:
Waar tanden in andere culturen mooi gevonden worden naarmate ze bruiner of anders gevormd zijn, is in onze westerse cultuur het beeld van mooi: wit, wit en nog eens wit! In het dagelijks leven heeft bijna iedereen te kampen met bepaalde onzekerheden, maar wordt er ook steeds meer op gelet door anderen. Zijn je nagels wel mooi of schoon of verzorgd, ben je netjes opgemaakt, zitten je haren goed, wat voor kleding draag je, ben je te dik of te dun en natuurlijk; zijn je tanden schoon, staan ze mooi recht of staan ze scheef? Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om zijn tanden te gaan bleken. Of het nu voortkomt uit onzekerheid of puur uit een cosmetisch oogpunt is het hebben van witte tanden heel vaak een belangrijk streven.

Hoe:
Tanden bleken is geheel veilig voor uw gebit. Uw glazuur wordt niet aangetast en u krijgt geen gevoelige tanden of tandvlees. Doordat onze gels als een van de weinige volledig voldoen aan de Cosmeticaverordening, wil dat zeggen dat het product volledig veilig in gebruik is en geen schade kan berokkenen. Zelfs wanneer u het doorslikt is het geen drama. De resultaten daarentegen zijn voor een compleet onschadelijk product overweldigend. Overtuig uzelf door een behandeling te ondergaan.

Tanden bleken:

 • is geheel pijnloos
 • brengt geen schade toe aan uw gebit en/of kronen, bruggen of vullingen
 • is al klaar binnen een uur tot anderhalf uur
 • geeft onmiddellijk resultaat
 • is zonder peroxide
 • is eenvoudig
 • is voor elk budget haalbaar

Hoe werkt tanden bleken:

 • u krijgt een uitvoerige uitleg
 • de tint van uw tanden wordt bepaald
 • u krijgt een mondspreider in uw mond
 • uw tanden worden behandeld met een spray
 • de gel wordt aangebracht
 • u neemt plaats onder/achter de bleeklamp
 • dit proces wordt 3 tot 4 maal herhaald

Veelgestelde vragen:

Hoe wit worden mijn tanden?
Hoe wit de tanden zullen worden is niet te zeggen. Er wordt beweerd dat men uit kan gaan van de kleur van het oogwit, echter valt dit nog te bezien. Hoe wit ze zullen worden hangt af van de mate van verkleuring, de soort verkleuring en hoeveel sessies er worden besteed aan het tanden bleken. De tanden zullen nooit witter worden dan ze van nature waren. Dit is genetisch bepaald.

Hoe lang blijven ze wit?
Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de levensstijl die erop nagehouden wordt en de staat van de tanden. Over het algemeen mag aangenomen worden dat resultaten geleidelijk terug zullen lopen en na een half jaar een touch-up behandeling nodig is. Een enkeling behoudt zijn witte tanden.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een volledige behandeling duurt ongeveer een uur tot 1,5 uur inclusief intake.

Hoe vaak mag ik mijn tanden bleken?
Het beste resultaat wordt behaald als de klant na de eerste behandeling de week daarop nog eens terug komt. Het vervolg hierop: het is geen probleem als de klant daarna maandelijks terug komt.

Ik heb stiftanden/kronen. Worden mijn tanden nog steeds gewit?
Nee, de kronen en stiften zullen niet witter worden. Oppervlakkige verkleuringen kunnen wel lichter worden. Het is gewenst op te passen bij kroon en brugwerk met open randen, daar het cement aangetast kan worden.

Zullen mijn tanden gevoelig zijn tijdens of na de behandeling?
In principe zult u geen last ervaren door de gel. Wel is het aangetoond dat het contact van de gel met de tand een rol speelt, waarbij men denkt aan het uitdrogen van het buitenste glazuurlaag. Een gel die een substantiële hoeveelheid water bevat voorkomt dit probleem mogelijk voor een groot deel.

Haal ik dezelfde resultaten met een 3 x 15 minuten behandeling i.p.v VIP behandeling van 4 x 15 minuten?
Nee, de gel heeft meer tijd nodig om tot een maximaal haalbaar resultaat te komen. Klanten die al eerder zijn geweest voor een volledige behandeling, kunnen een paar weken later zeker terug komen voor een opfrisbehandeling van 3 x 15 minuten. Dit om de mooie lach te behouden.

Er zijn witte lijntjes of vlekken ontstaan na het bleken, wat nu?
Dit is geen drama. Door uitdroging kunnen lijntjes of vlekken in de elementen verschijnen, maar deze zullen binnen een paar dagen verdwijnen (met uitzondering van vlekjes door fluoride).

Is tanden bleken slecht voor vullingen?
Nee, het is niet direct slecht voor vullingen, echter is er wel aangetoond, dat er verhoogd percentage microlekkage is bij reeds bestaande vullingen. Er vinden geen oppervlakteveranderingen plaats door bleken.

Bleken vullingen mee?
Nee, onderzoek heeft uitgewezen dat compositierestauraties ofwel vullingen niet lichter worden.

Voor een prijsoverzicht verwijs ik u naar:  https://www.cosmediq.nl/prijzen/#tandenbleken

Afspraak voorwaarden:
Indien u verhinderd bent, gelieve de afspraak 48 uur van te voren annuleren. Anders zijn we genoodzaakt de kosten van de behandeling in rekening te brengen. Bij een no show wordt 50% van de kosten van de geboekte behandeling in rekening gebracht.